Finally friday

Ja, då sitter man här på jobbet igen. Har ändå varit lite duktig idag, har borrat upp en hylla i køket och fixat o donat. Det børjar verkligen likna nåt hemma nu! Så fint så, med barbordet uppe med!

Ser verkligen fram emot festen imån. Ska snart hem och dricka lite vin med E och karva ut pumpor, rosta lite pumpafrøn och mysa till de lite i de nya køket! Kommer säkert en 25-35 pers imån. Ska bli skitkul, får hoppas huset står kvar på søndag.

Och vi letar vidare efter en ny inneboende! Har ju varit ett par stycken denna veckan, en idag som står høgt i kurs, och imån kommer ytterligare två, så vi får se vad det blir. En førsøker ju muta oss med bakverk, eftersom han jobabr påett cafe, det tyckte vi lät som ett bra førsøk. Hehe, sånt uppskattas. Men vi får se!

Imån e de lørdag, och det betyder second hand marknad/loppis. Underbart!
Vad ska ni gøra i Halloween?

Knitting gives harmony and its cool

Sitter just nu på ett urmysigt Cafe längre ned på gatan från hem-adressen. Skön musik, skön atmosfär och skön personal. Plus att kaffet faktiskt är gott!
Jag ser ut på gatan genom fönstret. Regner öser ned. Igår snöade det ju som sagt men det återgick till det vanliga, snöblandat regn och allmänt grått och trist ute.

Vi har haft tre visningar på rummet denna veckan, två av dom var OK, en av dom var det inte. Hur bra intryck gör man, när man vill hyra ett rum och ska försöka lägga framfötterna först, och i stort sett det första man säger är, "Ja, jag gillar ju inte Pop", när han hör musiken som spelas i lägenheten. Öhh. Okej. Nu lyssnade vi faktiskt mer på INDIE-rock/-pop, men hur bra är det att säga en sån sak? H blev nästan förbannad, och så fort han gått strök vi hans namn från listan.

För övrigt så är jag imponerad av servitris yrket. Dom tjänar mindre, får stå ut med idioter till gäster, det sliter på fötter, rygg och psyke. Och alltid ska dom ha ett leende på läpparna! Som sagt imponerad. Själv saknar jga att jobba inom branschen, men skulle förmodligen inte klara av att gå tillbaka nu när jag vant mig vid ett bekvämt jobb och hyfsat bra betalt.

Bra just nu:
 * Thé, i alla möjliga smaker, hällas från en liten thé-kanna,  ner i små söta blommiga koppar.
 * Sticka, virka och ja, handarbeten i alla möjliga former. Själv ska jag baka kanelbullar idag i söta pappersformar som går i rött.
 * Vänner. Dom behövs i höstmörkret, prata med, skratta med, pyssla med, och gör annat allmänt mysiga saker med.
Och nu för att avsluta. WE LOVE OSLO

Hair inprovement...?

Berättade ju för ett tag sen att jag klippt lugg, och så här ser de ut! Den ser ltie ojämn ut idag, och jag får frisera den ca två ggr i veckan för att den ska hålla sig jämn och i samma form, och jag tror jag får ta en sväng med saxen ikväll!
Försökte mig även på victory rolls idag, tyckte dom blev helt ok, men de e sjukt svårt utan fusk rullar att linda håret om. Plus att den ena blev lite större än den andra, antar att jag har mer hår på den sidan.....

Tried out victory rolls, think they turned out kinda ok...
 But it was the first attempt, so I will learn to do them, so they look fabolous!

Det var dagen snön kom.

Vaknade för ca 2 timmar sen. Brydde mig inte om att dra bort rullgardinen, utan gick upp direkt, kokade kaffe, och gjorde resten av morgonbestyren. Men så kom jag ihåg, just de, igårkväll var det massa polisbilar och hela fadderullan utanför, och restaurangen hade spärrats av och allt såg ut som en scen ur CSI, fast på norska. Så jag drar upp min rullgardin, som by the way är groteskt ful, och ser, det har tamejfan snöat ute. Hallå, redan? Förra året var det strålande sol och snön kom inte förän sent in på året, iallafall inte i Oslo som i stort sett ligger i en stor grop. Men nu var den där. Den sneglade på mig och såg nöjd ut, som att den sa HAHA där fick du för att inte tagit med dig din ordentliga vinterjacka fr Sverige. Nu kan du stå där och huttra, så ska jag ligga här och sprida minusgrader och bilolyckor och halka på alla skottade trottoarer.
Men, vi myser på inomhus. Igår satt H och virkade på sin mössa, och jag stickade på min halsduk, båda med varsit glas gott rödvin framför sig. Vi hade även visning på H´s rum som skal hyras ut.

Här kommer bild på min fina lilla plåtlåda som jag köpte på Grönlandsmarknaden för ett par helger sen!
Visste e den fin?

Ensamhetens Elegi

Det blev en annorlunda fredag. Køket såg ut som fan när jag gick till jobbet i morse. Denna veckan har jag i stort sett bott i min uniform, bytt om till mjukiskläder när man inte haft behov før uniformen, och igårkväll kom jag hem och gick all in før att svulla. B kom hem och krøp upp i soffan hos mig før att gøra mig sällskap, en stund iaf, innan han skulle tillbaka på jobb kl 24. Kebab, godis och Adam Sandlers senaste, sen var han tvungen att lämna mig.

Øvertid idag. Får se om det blir färgning av håret, om man hinner med det. lr om man bara ska gå hem o återuppta där man avslutade igår. I soffan, en filt runt sig, med en film. Kanske en flaska vin om jag känner mig riktigt ensam. Då kan jag ju iaf børja prata med mig själv. Kan bli en intressant diskussion, även om jag verkar vara tom før svar nu før tiden.


Jag tänkte jag avslutar detta med några rader av den Underbara konstnären Lars Winnerbäck. Før det är just det han är, en konstnär som utformar sin kreativitet och verk i ord.


För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
Två ögonpar i tomhet från september till advent
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt"

En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
För en tid som bara går och aldrig kommer igen

Lars Winnerbäck - Elegi...


jobb, jobb, jobb

Ja, just precis som rubriken lyder. Hela veckan. Hela helgen.
Känns väldigt konstigt. H är i Gbg och L är på hotell, och B jobbar ihjäl sig. Har hunnit se honom ca 30 min totalt denna veckan, och jag tror han hade ca 5 h fri totalt hela veckan. Før det är nog normalt SECURITAS. Jag har iaf tur som har en hyfsat normal chef som ger mig mina timmar, även om jag gärna hade haft några till i månaden.

Ska pyssla om mig själv lite i helgen hade jag tänkt. Även om jag ska jobba så blir de ju en fredag kväll och en lørdag som skall fyllas med annat än tankar om rätt och fel val jag gjort den senaste tiden.
Jag børjar tro att Kharma spelar mig ett spratt. Tycker jag førsøker vara en god människa. Jag jobbar, skøter mig men ändå så tycks de hända en jävla massa saker hela tiden. Och jag hoppas mina mardrømmar førsvinner nån gång. Häromdagen drømde jag att jag blev våldtagen, och inatt att min mamma dog. Det är førjävligt.  Men min fina, dyra kamera blev iaf funnen. Trodde den mysteriskt hade blivit stulen, och då hade jag fått spader.

Nä, hårfärgning, ansiktsmask och andra mysiga ta-hand-om-mig-själv grejer skal utføras under helgen. Några tips på hur man piggar upp sig själv i høstmørkret?

Ta hand om ER

Helloween

Har haft en riktig myskväll med E. Kaffe o wienerbröd blev till thé som blev till rödvin. De e fint, så en tisdagskväll ska sluta. Jag som kände att de sög till i sprit tarmen, som de brukar göra sådär mitt i veckan när de e lagom länge sen sista utgången och lika länge till nästa, hade gärna gått till De Villes men ikke. Det blev en lista av tema fester vi ska ha i framtiden istället. Kom på en jävla massa, så nu har vi lite o se fram emot denna kalla höst-vinter-vår! Bl a blir de en Halloween fest i november.

Kom på att jag lovat att lägga upp lite bilder men de blir ju aldrig av, pga att jag oftast sitter på jobbet o skriver, men nu när jag för en gångs skull fick tillgång till B´s dator hittar ja inte kameran där jag tagit bild på bl a min söta plåtlåda jag fyndade på grönlands marknaden, och sen min nya tatuering. Men jag ska leta som en tok. I värsta fall har ja glömt den hemma i växjö, men de tror ja inte.....

Nu tror jag att det är dags att sova.
False evidence that apperars real
Fear, the enemy of faith
Where faith is, fear is´nt.

I shall fear, not.

-Tommy Lee


pin me up

Här är en bild av henne. Fotografen heter Billy De Vorrs och dog 1985.
Jag har førändrat henne en aning, gjort henne mørkhårig och hennes underkläder är klar røda lika så rosetten i håret.
"Tie" Print

Nu ska jag førsøka fotografera mera, Jag ska børja träna igen på jobbet. Min symaskin har kommit upp från Växjø så nu kan jag äntligen sy om min trenchcoat jag har hängandes i garderoben som är alldeles før lång.
Jag måste fylla mina dagar med nånting. Inte bara alla säsonger av Sex and the City. Jag måste fylla mina kvällar med nånting. H och jag satt uppe och pratade jätte länge igår, har nog inte pratat så mkt med henne sen hon flyttade hit.
Det jobbigaste är om natten. Men det blir väl bättre. Jag hoppas mardrømmarna førsvinner. Så att jag slipper se ut som ett vrak på jobbet før att jag inte sovit tillräckligt.pilutta dig

"We will allways have Paris"

Då var det øver. Officiellt øver. Det var något av det jobbigaste jag varit tvungen till att gøra. Men nu har jag inte ont i magen längre. Så jag hoppas att smärtan i hjärtat går øver snart oxå. Det blir bättre såhär.

Var ju i Växjø och fick en nu tattoo. Ska lägga ut en bild snart på denna underbara kvinna i rød korsett-klänning.


Rock on.

Kinamat och mys

I helgen som gick søp vännerna bort jackor, plånbøcker och ja, gud vet vad, säkert sina hämningar oxå. Men det har vi snart glømt, før idag e de tisdag, imån e de onsdag och sen e de snart helg. Längtar hem till bonnhålan, se den i høstens ljus. Ta med kameran som används alldeles før lite och ta massa kort på nära o kära som ger mig den hemlängtan som ibland uppstår när man bor i ett annat land. Nu har jag ju kära Emma, ett gäng underbara roomies och en pojkvän med en familj som känns som sin egen i brist på den som finns 50 mil søderut.


Ikväll blir det kinamat med E på nån mysig restaurant, plus att vi ska gå på jakt efter de borttappade kläderna som kan finnas på diverse uteställen och buskar i vår stad. Solen lyser ute, det är isande kallt ute även om det bara är en bråkdel av vad som komma skall, men vi myser. Vi lever. Søndagsångesten lyser äntligen med sin frånvaro och vi återgår till våra vanliga liv. Kanske hinner man med rock-quis med Hank von helvete, sångaren från Turbonegro, på De Villes denna underbara høstkväll i oktober. Ta gärna en titt om ni har vägarna førbi! Du hittar oss i ett hørn med Tiger-pils i våra händer, om vi nu inte är allt før mätta eller trøtta.

685-12-octoberfest.jpg

På De villes denna månad!
Rock On.Måndag. Och fortfarande söndagsångest.

Jag tänkte jag skulle illustrera min ångest med en bild. Så jag googlade på "svart hål". Upp kommer en massa astrologisk skit om det svarta hålet i rymden. Egentligen borde jag kanske lägga upp på det, eftersom det förmodligen är där som mitt minne håller till, eftersom det totalt försvunnit ur min skalle.
För att försöka summera helgen och får er fatta vad jag snackar om så hade jag och J en underbar fredagskväll med hans familj på en restaurang i oslo. Det var M's fördelsedag och det blev massa god mat, dryck och paketöppning för hans del. Lördagen jobbade jag men kl 17 började jag ladda upp, så fort man kom utanför portarna till Oslo's Tingsrätt.
Eftersom mina sambos var bajs bakfulla var de lite trögt att få igång dom över huvudtaget, men lyckades iaf med L! Jag hällde i mig hemmagjorda frukt drinkar (gotta love the mixer) och sen satte vi oss på varsin bysykkel och tog turen upp till Emma och Mange, som hade besök fr Växjö. Hur i helvete vi (läs jag) nu lyckades ta oss upp dit oskadda har jag ingen aning om, för sen tog det stopp. borta. Allt borta. Har små svaga flashbacks som förmodligen endast kan sammanliknas med det omtalade bildspelet som spelas upp när det e dags för Döden att komma och hämta en. Bara att mitt e bara från en enda kväll, och jag ska inte dö. Nä, jag måste uthärda det hemska av att inte minnas nåt. Få återberättat varför det stod ett par främmande skor i hallen morgonen efter när man skulle till jobbet och att jag tydligen skulle stämpla en kille i nyllet med mina stilettklackar på vägen hem för att han blockerade vår väg.
Dagen efter, alltså igår föjdes av djup plåga, en huvudvärk alla paracet i världen inte skulle kunna bota, en andedräkt stinkade hela systembolagets sortiment ihopblandat och samlat i min mun. Och detta skal genomlidas på ett museum med fyrtioelvatusen japaner och alla andra som tycker det är ett trevligt söndagsnöje.
Det blev iaf Haagendas och SATC-film med J innan jag deckade i förhoppning av att imån e de iaf över.
Tji fick jag efter 11 timmars sömn! Minnet har inte behagat att återvända och ångest ligger över mig som ett grått moln som när som helst kan känna för att spola ner mig. Så jag hoppas på imån. Imån e den nog borta. För snart e d e ju fan fredag. Det blir Sverige, hemma. Mammas mat, tatuering, dansgolv och råfylla. Vi går väl ALL IN igen, för att vakna upp på söndag och bestämma mig för att aldrig mer dricka. Men fem dagar senare e de fredag igen och minnet av söndagsångesten e borta, precis som kvällens kommande minne. Tjoho!Edvard Munch - Skrik.
"mine vænner gik videre og jeg stod igjen skjælvende av angst - og jeg følte at det gik et stort uendelig skrig gjennem naturen "

Måndag igen. nej, tisdag!

Ja, då skulle man på jobb igen. Var ledig igår, eftersom alla museum är stängda på måndagar. Var dock tvungen att byta pass idag, pga massa sjukskrivningar på Tinghuset så dår får man ställa upp. Ska ha en ny på opplæring idag oxå,så man slipper jobba så mkt på de stället, blir riktigt ensamt i längden!!

Var iaf ledig i lørdags! Då sprang vi på loppes, jag och killen! Så mysigt. Hade kunnat køpa hur mkt som helst tror jag, men plånboken tillåter inte det, såhär nära innan løning. Hittade iaf en helt underbar plåtlåda, havsgrøn med små handmålade blommor, enda ifrån 1903, jättefin!! Køpte en tekanna oxå som jag prutade till mig i køpet av lådan. Ska førsøka lägga upp en bild!

Här e en bild på mig och kära Emma, hade førfest hemma hos henne och M, blev lite väl mkt shots hemma, innan man hamnade på De Ville´s, men kul var det!
Ni får iaf se hur snygga vi var, innan shotsen  slank ner i våra tørstiga strupar!


 50-tals frisyr och en pin up/rockabilly style med bandana!


Tattoos and hairstyles

Kan knappt vänta till den 18e oktober! Längtar så efter det där hemska ljudet och färgen som nålas fast på min hud. Och så fin hon ska bli sen da, när hon står längs min underarm!
Ska försöka lägga ut lite nya bilder på mig, är ju så dumt när vi inte har internet hemma och man får sitta och skriva från jobbet, så då blir det lite svårt att lägga upp bilder. Men får väl kila ner till cafét o fixa det!
Ska testa lite nya frisyrer i helgen oxå. Hittade en hyfsad tutorial på http://community.livejournal.com/vintagehair  som visar hur man gör victory rolls, så vi får se hur det går. Förra gången jag försökte så blev de skitbra på ena sidan, men den andra sidan fick jag bara inte till! Hopplöst. Men antar att det går med lite övning. Trist bara när man har det jobbet man har, och måste se proper och respektfull ut, i sin skit trista och gråa unifrom.
Här är ännu en tutorial om victory rolls om ni e intresserade. Mina kommer inte va så långt fram, och eftersom jag har min nya lugg så blir det lite annorlunda, förhoppnings snyggare =) Jag kommer även slopa nätet hon använder till håret där bak, och locka det lite lätt istället. http://img40.echo.cx/img40/8754/howdohair10au.png
Säg till om ni lyckas!

Stringhylla wanted!

Är den inte bara helt fantastisk? Jag har hur länge som helst velat ha en sån här hylla. Har sprungit på loppmarknader, vintagebutiker och liknande, utan någon som helst lycka. Har nu sett en på "finn" (norska "blocket") att det finns en inte så långt ifrån Oslo, så jag har mejlat annonsøren før att se om den finns kvar. Skulle kunna ha flera, precis øverallt, i alla rum! Nu bor jag ju inte själv så jag får väl hålla mig till mitt eget, men ja vill ha en! Gärna två-sex stycken, så man kan sätta dom på rad och på højden, då jag har typ 3 m i takhøjd, så att jag kan slänga ut de opersonliga lack-hyllorna från IKEA som just nu pryder min ena vägg.
Har ni ett par ni vill bli av med? Pleeease hør av er till mig.Stringhylla "pocket" - www.string.se

Jag är även på jakt efter en Kit-Cat klocka. Har kollat lite på ebay men dom ligger lite før høgt i pris før att jag ska kunna ta in dom i Norge utan att behøva betala massa tull-avgifter och skatt. Så det blir att lyfta på stockar och sten, precis som med stringhyllan, før att hitta denna underbara lilla søta klocka med øgon som rør sig i sidled, och svansen som hänger och svänger! Så åter igen, har ni en som ni inte vill ha, kan jag ställa upp frivilligt och ta hand om den som en till familjemedlem!

RSS 2.0