Splittrad glädje

Vädret suger ute.
Jag vill ha sommar. Det är då jag är i mitt esse. Allt luktar gott øverallt, man kan sätta sig i en park och pimpla rosé vin och bara va. Det kommer ljud från alla hørn och kanter. Till och med polisbilarnas låter bättre på sommaren, när det blandar sig med fågelkvitter, glada människors skratt, gatumusikanter och blixtar från japanernas kameror.

Uppfinningsrikedomen är på noll just nu och jag vill helst bara begrava mig i jobb men det går ju inte på min arbetsplats. Behøver värmen. Behøver värme.

Igår pratade jag i øver en timme men min underbart fina vän Nora. Gud vad jag saknar er.
Kommer på att i dessa dagar saknar jag mycket. Speciellt personer. Saknar mina brorsbarn. Saknar vännerna i gøteborg. Saknar vännerna i Växjø. Saknar ømma kyssar och varma kramar. Saknar julmust och svensk mat. Saknar min egna lägenhet hemma i swe. Saknar känslan av ett par nya skor. Saknar lukten av ny bil. Saknar att bada i en insjø. Saknar min familj. Saknar doften av nyklippt gräs och varm asfalt. Saknar Hanna i Kanada. Saknar tystnaden. Saknar musik som får mig så glad att jag vill hoppa och dansa. Saknar allt som gjorde mig glad innan.
Vad får mig glad nu?
Vännerna som faktiskt är här. Emma. Nyfunna vänner. Det är dom som håller mig ovanfør vattenytan.

Jag har fjärilar i magen

Och jag vill inte ha dom.
Jag vill inte brista. Som en porslinsfigur som ramlar i stengolvet och går i tusen bitar.
Jag hatar komplicerade saker. Jag säger till mig själv "
Det behøver inte bli mer komplicerat än man gør det".
Men så fort man släpper allt och blandar in känslor så händer det. Som en käftsmäll en kall vinterdag.
Då står man där pløtsligt. Som ett jävla UFO och undrar vart livet tog vägen, och varfør man om och om igen kastar sig før livets lustar och struntar blindt i allt annat.
Rappakalja kan du kalla det.

Så här såg jag ut härom morgonen. (se bild nedan)
Prøvade att sova med hår rullar, och det blev ganska bra, med en rød blomma på sidan. Men fick ju ta ut det då det kanske inte passade sig helt før att sitta i ett klassrum och lyssna på konflikthantering och juridik. Men två dagar i rad har dom refererat mitt utseende till olika personligheter i filmen Grease. Jag tar det som en komplimang.I played with my hair and slept with rollers the other night. It went pretty alright, but it wasnt that comfortable. My friends thought i looked like someone from the movie Grease. I'll take that as a compliment. 

På kurs!

Ja, precis. Hela denna veckan och fram till nästa onsdag är jag på kurs. Riktigt intressant, massa konflikthantering och norska lagar. Antar att mycket är detsamma som i sverige så de är bra.
Men det är oxå otroligt jobbigt, speciellt för mig som aldrig tyckt skolbänken är min kopp te precis, och det adderat med alldeles för lite sol-ljus så blir jag så trött. Det betyder att jag sover en del, och därför kommer jag inte ha tid att blogga speciellt mkt. Så ni får hålla ut, ni få som faktiskt läser den här bloggen! =)

För övrigt håller jag på att frysa knäna av mig i det här landet. Det är itne lätt för någon saom itne sett en vit jul på säkert tio år, vistas i den här kylan. Som tur är snöar det itne speciellt mkt just i staden, och det är ju ett plus eftersom mina vinterskor består av Converse + raggsockar. För dom som använder dom skosorten vet att det är lika med isbana om du kommer över en isfläck på gatan. Men kallt som tusan är det iallafall. Tur att man har fått stickade vantar av mamma som hon köpte i danmark com håller värmen, och att jag stickat mig en supertjock halsduk!

Nu ska jag återgå till min öl och mitt sällskap. Sällskap och sällskap. E sitter med en egen laptop vid sidan av mig, så vidare sällskap är hon inte! Jaja.

Peace out.

Den som ropar efter mycket...

...mister ofta hela stycket, är ett gammalt ordspråk. Och det kan ju tolkas på många olika sätt, och stämmer säkert i många lägen. Men tamejfan inte i alla.
Det här var nånting av de sjukaste jag läst på länge.Jag vet helt enkelt inte om jag ska skratta eller gråta?!
Är det så fel att vilja flera saker?
Jag älskar att baka, gå på loppis, shoppa secondhand, och definitivt få inspiration av diverse bloggar som niotillfem, vintagedarling, och många, många fler!
Nä gud, antingen ska man tydligen va hårdhudad feminist och bränna BHar, eller så ska man förtryckas för att man gillar spetsdukar och rutiga förkläden. 2000-talet, come on. Jag trodde vi kvinnor skulle stötta varandra, visa männen att vi kan faktiskt klara av både och. Både jobba lika hårt som karlarna, för att komma hem och söndagsbaka och gå i högklackade röda skor med rosetter.
Nu menar jag inte att vi är några maskiner, men vi har ju vetat länge att männen inte klarar av detsamma, det är vi som visar att vi klarar både och.
Och skulle jag nu haft en karl som tyckte om att baka lussekatter nu framåt jul, och gå på loppmarknader på lördagar, så skulle jag bara säga HURRA! Vi är på väg nånstans, kan det vara jämställdhet?

snart dags.....

Det knastrar under fötterna när jag går i snön. Är det inte underbart? Snälla låt snön ligga kvar.
Snart dags att gå hem från jobbet.
Tända ljusen. Drömma om (eftersom plånboken inte tål några utsvävningar förän om en vecka) att baka pepparkakor, julgodis enligt mors recept och lussekatter. Ja, allt som hör julen till och som ger mig julstämning, denna fredag då det inte är en kotte hemma och jag är lämnad till min ensamhet.


Fotograf: Fredrik Kellén

Nu biter frosten i min kind ty kall är kvällen

Ja nu tamejtusan är det kallt ute.
Snön täcker även Oslos gator och inte bara Norges bygd och skogar.
Kändes kontigt när man vaknade upp ute hos H efter efterfesten, på söndagsmorgonen, och det är snö så långt ögat kan se och asfalten lyste med sin frånvaro.
Men efter en taxitur syntes genast betongen igen och jag kunde pusta ut.
Men nu när jag ser ut genom fönstret på jobbet kan jag inte annat än le.
Det sprider sig någon sorts glädje genom kroppen och jag känner mig som fem år igen.
Precis som i lørdags natt,
när vi gjorde snöänglar i H´s trädgårs.
När jag kom till jobbet idag gjorde jag en mini-snögubbe.
Självklart hade nån jävel gjort sönder den senare på dagen.
I vestibylen gör vi julpynt till granen. Mycket beröm har man fått idag.
"Flinke svenske".
"Javisst" säger jag och ler. "Nånting ska väl ha fastnat efter de få åren på skolan."

Jobb
Jobb
Jobb.... Idag ringde chefen och sa "DU MÅ JOBBE DEN 22E DESEMBER!!!"
Nehe sa jag bestämmt. Biljetterna är köpta och går inte att lämna tillbaka. Julskinkan väntar.
Nu jobbar jag ca 150 h på 3 veckor.
Tuff skit. Inte blir man rikare på det.
Chefen ska till Gran Canaria. Kos deg du.


19 dagar till jul....

Ja, nu ska man snart tillbaka till sverige. Men bara temporärt minsann! Nyår firas i Norge. Vart är ännu inte bestämmt, kanske hos W21.

Nu har jag inte en dag fri förän den 14e. Vekterkurs nästa vecka. Framsteg! Så som sagt jobb i helgen. Ska ta mej tusan ha en vit helg nu till helgen. Och så ska jag träffa K. Det ska bli trevligt!

Önskelista
* Platt-tång
* En fin gran
* Bärbar hårddisk
* PC högtalare
* Lite kärlek
* Snö som ligger kvar
* Rengörings grejer till fejset
* Liten digitalkamera

Materialism vs. psykiskt godis

RSS 2.0