NM i Barista kunst 2010

Spenderade förra fredagen långt ute i tjottahejti, ihop med Silje och andra kaffefantaster.
Norges mesterskapen i Barista kunst annordnades och vi var ju såklart på plats. Lite dåligt uppmöte från Kaffebrenneriets sin sida måste jag ju påstå då S och jag var de enda, förutom John Arild från Torshovsbutiken som var en av de tekniska dommarna för dagen.Här sitter 4 dommare som skal testa kvaliteten på varsin cappuchino.
Fina koppar hade baristan letat fram med!Stian från Kaffa var där och kokade kaffe med vad vi på Kaffebrenenriet kallar "dryppstasjon".
Kenyansk kaffe fick vi i koppen!Här är en av delägarna i kaffekedjan Dromedar i Trondheim med sin signaturdryck. Espresso med blodapelsinsgele som han skummade ihop. Gott, men lite för bittert av apelsinen, för min smak.Jon Arild och Silje Bjerkås

Lite senare dök även några fler från Kaffebrenneriet upp. Dom skulle deltaga i Cup tasting, och finalen på lördagen vann Cecilie. 7 set av 8 riktiga och blev därav Norgesmästare i cuptasting! Gratulerar!

I små skrymslen

Denna fantastiskt vackra sak fanns i förrådet till min kära.
Jag blev helt pirrig i magen och började fantisera om alla drömmar som kan bli verklighet med hjälp av en Omega.

 

Inte för att jag inte är tacksam, mor, för maskinen som används i hemmet nu.
Men man blir liksom lite extra pirrig när man får använda något som har så många år på nacken, och som har fått köra nålen i flera årtiondens tygbitar!

little changes

Köpte en klänning för många herrans år sen som jag hittade i garderoben för ett tag sen.
Med några enkla förändringar, ett skärp och lite tyg, så tyckte jag den blev riktigt bra!

Det som är nytt är alltså en påsydd kant upptill och så gjorde jag så den blev halterneck. knåpade ihop en rosett och satte på ett lackskärp som egentligen hör till en tubtopp.Den fick följa med till John Dee en vårkväll då Mono lake spelade!

sommarfåglar. fast på norska

Du stryker fingrarna längs med min underarm.
Mitt hjärta slår snabbare och hårdare.
En rysning genom hela kroppen, från hjässan och ner i tårna går den. 
Det fladdrar till i magen och jag ser på dig, blundar och njuter.
Hade jag ställt mig upp hadde jag fallit pladask på parketten, för du gör mig så knäsvag.

Joachim, min Joachim.

Ljus i vårt hus

Det går undan när det går undan. Fick tag i en lägenhet bara 300 m från där vi har bott det sista 2 åren. Så förra veckan packades det som en galning, och i helgen flyttade vi det mesta.
Kära Joachim ställde upp med sin Chevy som i princip allt gick in i utom min säng. Så nu står jag inför dilemmat, hyra ett släp, eller sälja den och sova på den uppblåsbara 160´madrassen som egentligen funkar helt fint med min bäddmadrass på. Får se.
I tillägg har jag åkt på en muskel-inflammation i min axel och är sjukskriven en vecka. Så går det när man tror att två (svaga) tjejer kan flytta ett helt hem.
Men lyan behöver lite färg och det inhandlades igår, köpte allt för lite dock, men det är en bra start! Vi ska nog trivas. Om vi får bort lukten av sopor och gammal thaimat i trappen och felles rummet.


På lördag är det Caven. Håll i hatten och på med hängslena för här ska det dunkas gammal takter i bombrummet uppe vid Tøyenkrysset!


Hemligheter i spets

Denna sida innehåller fantastiska små överaskningar och jag blir som vanligt sjukt shoppingsugen!!
Secrets in lace heter detta underklädesmärke och vill ni oxå känna er ltie extra fina under, kanske i 40-talets tecken så passa på!

Själv vill jag gärna ha detta närmast min hud.RSS 2.0