Vill ha förändring!

Har länge velat göra nåt annorlunda med mitt hår. När Emmsan färgade sitt hår rött så provade jag att slänga i en slinga i mitt hår men eftersom det är nästintill kolsvart så undrar jag hur i helvete jag ska lyckas med det?
Jag går aldrig, och då menar jag aldrig till en frisör. Har inte vart det sedan min bror gifte sig før typ 3 år sen, och då blev jag inte ens nøjd eftersom fanskapet vägrade platta mitt hår och hur skulle jag då kunna se ett bra resultat. Jag tycker även att frisörerna ska styla till det på ett helt onaturligt sätt så man ändå får gå hem, tvätta ut alla produkter och fixa till det själv.
Så sista åren har min mamma klippt mig, senast fick Emma toppa det, och färgar det gör jag själv, eller med hjälp av en väninna. Brukar bli ett strålande resultat!

Men nu e jag ute efter nåt sånt här.




Den sista har en helt fantastisk cheast piece oxå. Har tidningen hemma =)

Så vet någon? Hur kan jag göra slingor, och framfør allt hur får jag dom att stanna så, när jag ska färga utväxten i resten av håret? Måste jag bleka och färga om varje gång?

ny start

Sa upp mig från jobbet i måndags.
Jag blev så jävla förbannad och besviken på hur ett företag kan behandla sina anställda. Som en påse hundskit.
Men det var kul att komma till jobbet i tisdags och höra hur arga mina kollegor var på ledelsen, och att dom ska göra allt i sin makt för att få ha mig kvar. Vi får se hur det går.
Just nu känner jag att jag nästan (!) skiter i vilket... Jag har verkligen världens bästa arbetskamrater här nere på sentralen. Men jag mår dåligt över hur man blir behandlad, och när jag sa upp mig brydde dom sig inte ett piss. Det är tacken för alla gånger man blivit inringd och sprungit till jobbet, som man blivit förflyttad mellan pass, blivit inkallad och anklagad på möte för idiotgrejer, jobbat över i fler timmar än tillåtet, jobbat med kryckor eller 40'C feber, fått skit för sin klädstil när man inte ens är på jobb, och nu sist men inte minst! Blivit lovad en tjänst i nästan ett halvår och blir ersatt av en person som aldrig satt sin fot på bygget, bara för att han e bundis med sjefen?
Tack för lång och trogen tjänst, här får du en kniv i ryggen!

Igår kände jag mig gråtfärdig. Jag vill knappt gå tillbaka hit, den månaden jag tvingas va här. Känner mig utnyttjad och kränkt.

Men. Ny start. Ska hitta ett nytt jobb, med bättre lön, och definitivt bättre chefer.

om man ändå...

Började skriva ett inlägg. Men ångrade mig.

Nätterna gör mig galen.


Kaffekokarkocken Katja

Det här måste vara en av tidernas smartaste blogg.
Jag trodde jag var ensam om tidigare ha fått använda kaffekokaren som spis, men tydligen inte!
Och Kaffekokarkocken Katja tar verkligen det här till en annan dimension! Själv har jag i stort sett bara fixat nudelsoppor och grejer, och detta då jag jobbade i Bomringen i Oslo och vi hade en liten "lekstuga" som arbetsplats, utan kylskåp eller andra köksfaciliteter. Vi skulle helt enkelt leva på brødskiver (även kallat frukost som norrmännen envisas med att äta 3 ggr om dagen) och kaffe.
Men är ni fattiga studenter utan kök, eller bara gillar att leva primitivt, så tycker jag definitivt ni genast ska införskaffa en kaffekokare! Och därav kolla in Katjas blogg för recept tips.
Hon ska tydligen vara med på TV4 morgon och kocka i rutan, och hon har fått matrecept av Timo Räisänen. Hur coolt är inte det. Men jag säger precis som han, Lite efterblivet, men på ett fint sätt!

Varför kan det inte bara vara lätt, så lätt

Jag borde verkligen se filmen "He´s just not that into you" igen....
Man gör verkligen samma fucking misstag jämt.
Varför vill man alltid ha det man inte kan få?
Det som är mitt framför näsan på en, det vill man såklart inte ha.



Och som jag hatar spelet.


Paris countdown

Yes! Det är 27 dagar kvar till Paris. Då Emma, jag och Karin ska till denna vackra, romantiska stad! Franska ostar, vackert folk, vintage butiker och franskt vin skal flöda. Som vi längtar! Oui Oui!


bild härifrån

senaste gadden

Ja den måste jag ju visa, eftersom den just nu är min kropps stolthet! I just love it. Det gjorde ont så in i helvete men när den var klar var det värd varenda sekund! Tack Morten på Lucky7 tattoo! Bästa födelsedagspresenten!





Sådärja, nu börjar armen likna nåt. Men alot more to come! Morten kommer definitivt få fler besök av mig.
Emma skulle egentligen vart där igårkväll men hon kände sig alltför dålig. Man ska inte tatuera sig när man e sjuk! Då har inte kroppen kraft till att ta emot färgen, eftersom den lägger all kraft på att få dig frisk. Och det gör fan så mycket ondare.

Betuttad i storstadsromantik

Har haft en helt tokigt underbar helg. Vart långledig, igen(!) och mor med man kom på besök i storstaden i lördags. Det grillades och fikades. Dom åkte på söndagen med sin husbil för att upptäcka Norge, med Trondheim och trollstigen som mål.

Kära Paul kom ju som sagt på besök från Gbg och på söndagen hamnade vi på Ryes. Linnéa och Christian var med, vi hamnade på Blå och dansade. Jag fick en tryckare med Paul. Kändes lagom mellanstadiedisco, men det gjorde ingenting!
Sen en tidig måndagsmorgon i soluppgången delades det Captain och på en filt smektes krulligt mjukt hår, tillhörande Johan Gahnes huvud.

Paul och Johan

På måndagen afton snurrade vi bort till Trumpeten, i all lycka över att Thomas Nemorin hade kommit till staden. Hans ljuva stämma fyllde hela lokalen och man kan lixom inte helt sluta se på honom.
Nu har jag lyssnat på Dinamo som en annan tonåring, förälskad i en idol, så högt att man kunde tro dom stod i mitt sovrum...

Solen skiner. Jag äter brunch i sängen och njuter min kaffe. Och önskar att jag inte så lätt blev betuttad. Men jag gillar min storstad. Jag gillar romantiken som skapas i olika dunkla hörn, och man vill bara krypa ihop och stanna med den i all evighet. Storstadsromantiken alltså.

bursdag

Lite bilder från födelsedagen. Tog mer med min stulna kamera, men som sagt. Den blev ju stulen.


Hanna och Ida Linnéa


Fina Johanna kikade förbi






Kära Paul kom från Sverige



Flera fina presenter fick jag! Men jag tror att mina vänner tror jag är stenrik, eftersom jag fick två börser och ett kortetui. Men jag tycker det var super ändå! Speciellt bra nu eftersom min gamla plånbok fick nya ägare, tillsammans med min mobil och kamera...grrr...


En dealer och två hoes

Ja, igår fyllde man ju år da. Jag har aldrig bakat två tårtor så fort i hela mitt liv tror jag. Men en prinsesstårta och en jordgubb- och gräddtårta blev det! Får väl hoppas de e nåt kvar när man kommer hem från jobbet.... *hostemmahost*

Men jag trodde faktiskt att på sin fördelsedag ska man få saker, inte bil av med dom?! Var på Møllers café och blev av med min väska, men hela mitt liv i känns det som. Vi hittade strax därefter väskan mellan två bilar (Tack Kolbjørn!) men min kamera och min mobil var borta! SKiter väl egentligen i mobilen, men så jävla trist med alla nummer, som man har ottroligt svårt att få tillbaka! Som t ex Hom´s nr i Thailand... Inte för att jag ringer henne och småpratar men ska ju tillbaka dit i januari så det vore ju trevligt o se henne igen!
Och inte minst Claud´s nr... Men det går väl att ordna tillbaka.
Så nu går jag runt här med min fina Samsung med tejpad baksida och svär åt världen och förbannade poliser som inte kan göra ett piss när jag står och säger vem det var...

Kvällen slutade på Stratos. Sjukt najs utsikt och mysig terass. Dit hamnar man nog fler gånger.

Peace out

Rubber

Var på ett nytt ställe med Nike * 2, Emma och Morten förra söndagen som heter Rubber. Ett sjukt mysigt ställe med surfbräder på väggarna, en bar av bambu och en trevlig dansk bakom disken.

Lite goda drinkar svirade dom ihop till oss, bland annan den här!



En av de bästa white russian jag druckit! Tydligen ska dom ha bra mat med, Nike och hennes polare åt nån wok.
Så det stället kan jag rekomendera! Och det är ganska troligt att man stöter på en del fina killar där. Men tjejer, hälsar ni på Claude, leave him alone, det är bara jag som får charma av honom hatten :-P

Fina kollegor

Idag möttes jag av det här på jobbet!



Truls hade köpt ett kort som säger "Du har bursdag! Men du blir aldrig for gammel...." och vänd blad "til å danse etter Y M C A! Ha en fin bursdag!" och så spelade den självklart en truddelutt med samma låt... Och en massa choklad! Blir väl dock Emma som får äta upp det hehe

the years pass on

Japp. Då var man 24 år da.
Idag vill ja helst dricka massa såna här fina drinkar och njuta av att det inte pissregnar ute. Än.







































Fick iaf den bästa presenten igår, av Morten på Lucky 7 tattoo! Helt klart den bästa gadden hittills. Och sen blev jag sjungen för på De Villes, det kan ju inte va fel!  

Ja, då var det back to work ja..... Pissigt när man är vaktleder och måste köpa sin egen bursdagskake haha

kärlek i skogen

Ja, då var detta årets festival över. Och det var med delad glädje och sorg som vi lämnade Arvika med en svettig buss utan toalett för 3 timmars färd hem till Oslo.
Jag har pyntat skog, druckit öl, agerat kiss-polis, varit kökschef, haft obeskrivligt ont i fötterna och inte minst träffat helt underbara vänner som man kommer minnas för livet, och för hoppningsvis dröjer det inte länge tills man får se dom igen. Som kära Paul som kommer till Oslo i helgen redan.


Vi åt festivalernas älsklingsmat, Langos.


Paul brassade skivor i sommarvärmen.


Medans Emma och jag brassade wok tills vi nästan spydde. Eller svimmade som jag gjorde.


Erik halkade i kiss och blev så här fin. Han sprang till duschen och var borta en stund...


Under tiden hade vi efterfest på artistcampingen.


Axel blev lite trött...

 
Bra med lera på Campingen. Tur man hade nya fina prickiga stövlar!


Emil råkade gå i diket och hans ena sko försvann.


Killarna gick ut me stil och slet av sig kläderna i baren allra sista timmen. Mycket uppskattat!


När vi äntligen slitit klart och packat ihop det mesta avslutade vi med en dunderfest, utdelning av dricks och massa pussar och kramar!


Och Paul stod för underholdningen.

Och som vi redan längtar tillbaka till nästa år! Kärlek i skogen!

RSS 2.0