Lev livet.....

...för man vet aldrig när det abrupt kan ta slut. Vara över. Inte finnas mer.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/dodsolycka-vid-tjureda(1003166).gm

Han dog inatt. Tragiskt. Bara 24 år. Rest in peace.

Fredag

Idag är jag rastlös och trött på samma gång. Vi ska till Ikea ikväll och handla julpynt, men jag har ingen aning om vad jag ska göra tills dess.
Egentligen borde jag shoppa en klänning tills imån, då jag ska på julbord med jobbet, men eftersom jag tog min vän J´s råd, att ta ut 500 kr i veckan och leva på det, så ligger inte en ny klänning i denna veckans budget...

Kanske skulle ta mig till Fretex, hitta nån gammal trasa och sy om den till nåt fabulöst? Fretex är föresten norges motsvarighet till myrorna. Jag älskar ju att shoppa Vintage men här i Oslo, (det kanske e samma sak hemma i sverige?) så är det så inne att handla vintage att priserna stiger till himmelska höjder, och då försvinner lixom halva grejen med att handla second hand. Andra halvan är ju klart att du får chansen att gå runt i orginella kläder som ingen annan har, men när en sliten t-shirt gå på drygt 400 spänn på Trabant (vintagebutik) så e de lixom inte lika intressant längre. Då har Gina eller Cubus eller H&M nåt för 150 riksdaler som passar mina fattiga men shopping-glada smaklökar lite bättre.

Det blir nog en sväng på stan iaf.


Skepp o´hoj!

reject or not reject

Från och med nu ska jag sluta sätta upp människor på piedestaler.
Jag kan inte vara mig själv då. Men då slutar det med att jag blir "intresserad" i nåt som jag egentligen inte vill ha istället, eftersom jag själv inte vill bli ratad.
Hellre dumpa än att bli dumpad.
Men varför glorifierar man vissa människor till den grad, och inbillar sig att dom är så mkt bättre än sig själv?

Nej. Nu får de fan va nog.

Men hur fan gör man da?
Slutar det med att man skjuter ifrån sig folk istället?
Skapar nån sorts nolltolerans?
I slutändan vill man ju bara att folk ska tycka om en.
Precis som man är.
Och man ska tycka om nån, precis som den är.

Jävla soppa alltså.


Men jag tycker om dig ändå. Jag vill inte. Men du ger mig fjärilar i magen. Du gör även så att det gör ont. Och jag orkar inte med att få ont. Så jag backar bakåt. Tills du tar ett steg framåt, mot mig. Kanske gör du det. Kanske inte.

Balett
Ikväll ska vi utforska det norska kulturlivet.
Vi ska på balett på i det nya Operahuset i Oslo. Jag och Emma.
Det skal bli en upplevelse utöver det vanliga!
Får självklart tacka Ingvild för biljetterna. =)

Och så blev det kallt.

Förra veckan tittade snön på glänt, men den försvann spårlöst lika fort. Nu är det bara kallt. Det är strax under nollan här i Oslo, men det känns fruktansvärt kallt. Dags att sätta på elementet i sovrummet!
Nu är det 5 dagar kvar tills H åker till Kanada. Och det känns sjukt tråkigt. I lördags släppte alkoholen ut tårarna på en tvättmaskin och över H. Det var jobbigt.

Förövrigt hade vi skitkul i lördags! Jag börjar tro att vi inte kan gå nån annanstans än De Villes. Det är som att vi kämpar, men vi hamnar alltid där ändå! Men det kändes fint, alla var där. Tillochmed vår nya sambo som flyttar in efter helgen! Han är fin. Vi gillar honom med sitt afro och sin sköna stil.

Sen blev de efterfest. Vi hade planerat att hålla oss vakna och gå och äta frukost på Plaza, precis som förra söndagen, som inte blev av, men den här gången skulle vi allt lyckas! Nej, vi lägger oss halv sju, ställer klockan för en powernap och vaknar kvart över elva, rätt ironiskt, då frukosten har öppen mellan 07-11. Tji fick vi, det blev sushi istället med familjen, på det vanliga stället på söndagar.

Idag gömmer jag mig under täcket. Måndagar, bara en extra söndag.När endast diffusa minnen finns, försöker vi minnas genom suddiga bilder.

Tonica Vintage

Vet inte om jag har berättat om den helt fantastiska butiken på Majorstua som K tipsade mig om? Jag tänkte iaf visa lite bilder från denna vackra skapelse. Det är alltså en lägenhet som dom gjort om till affär och det var som sagt nåt av de finaste jag sett! Jag kunde knappt se på några kläder eftersom butiken var så vacker! Den ligger lite undangömd, man ser den inte, om man inte vet att den finns där, på Schønings gate 14.
Badrummet!
Galgar i taket!


Razorlight

Jävligt sköna. Razorlight alltså. Dom spelar den 12 december på Parkteatret i Oslo. JAG VILL DIT!
skitmorgon

Idag blev jag väckt en timme før tidigt, eftersom min mobil børjade pipa. Sms´et som kom gjorde inte att jag direkt kunde somna om, utan det gjorde mig pissførbannad. Jämte mig ligger E och sussar søtt, jag børjar vänja mig vid att hon ligger där och snarkar lite lätt nu, men jag ønskade jag oxå sov.
När jag sen går upp hinner jag inte äta nån frukost pga en lång dusch, eftersom det var svinkallt hemma. Jag får springa till SevenEleven och på vägen dit går min jacka sønder, dragkedjan delar sig så jag måste frysa. Det var den vinterjackan.
Nu sitter jag på jobbet, och mitt i all skit så børjar det snøa tamejfan! Nu kommer jag ju inte alls behøva stänga jackan!
Som sagt. Skitmorgon.
And you, you better not speak to me when I get home.

Stillhet i kaoset....?

Jag sitter på mitt kontor, men jag ska snart gå hem. På nåt sätt känns livet så jävla bra just nu. Jag førsøker att inte få vissa känslor blockera min lycka. Men det är jävligt tufft ska ni veta, før det spelar ingen roll hur mycket man førsøker att inte ha några problem, så kommer dom alltid sakta krypandes och biter dig i hälarna.

Hemma är det just nu väldigt stelt. Men jag førsøker gøra så gott jag kan, och vill inte som sagt att något ska komma i vägen før att jag ska få må bra. Jag är jag. Jag tänker inte ändra på mig, før jag trivs med mig själv just nu. Det är ingen som ska komma och gøra mig till nånting jag inte är. Men just nu känns situationen som sagt...stel.
Och sen att det finns andra moment här i livet som rubbar ens balans är ju en annan sak. Men det hoppas vi bara slutar i grøna ängar, doftande blommor och ljuv, ljuv musik!

Och H, fyfan vad jag inte vill att du ska åka! Jag vill att du ska stanna hemma med oss, och førgylla den vardagliga vardagstristessen. Älskar dig. Det vet du. Men du komemr få det helt underbart i Kanada. Och snart kommer du tillbaka, som fåglarna efter vintern. Fast i typ, juli....

Jag har fått cravings efter sushi. Det är førmodligen det godaste som finns i hela världen. Ge mig en låda sushi och jag är totalt såld!

Mums!
En liten pojke i för stora skor säger, "Ja, Jag ska nog lyckas."


Ikväll ska jag ta några øl med J.

Crystal Combo (
fd. The clap Committee) spelar på Den gode Café i Oslo.

Jag hoppas det blir en glimrande kväll!

Kom dit vettja!


 


Finfina drömmar

drömmarNybakta drömmar. Hittade burken på Pytt-i-pannor här i Oslo, och i burken fanns även två fina thé koppar med fat! Men jag la i lite fint papper och kakorna, och vips! En kakburk!

Hektisk vecka

Ja, det kan man säga. Jobb och åter jobb. Får oppläring som teamassistent på NG denna veckan med, så man stiger lite i graderna och får mer på CVn.
Häromdagen blev det en spontanfylla med Rock quis på De villes, och en sak som man blir jävligt besviken över, är att dom har som dragplåster att Hank von Helvete ska va där och hålla i hela grejen, men verkar bara va skitsnack, eftersom han alltid e "sjuk". Vi får väl se en annan gång.
Vi drog vidare till Café Sör och träffade A och S, vilket var mkt trevligt. Jag ringde även dit J, och det ju bra jag gjorde det. Kvällen slutade mycket bra! =)

Idag är de ju fredag, vilket det dock inte känns som. Jag kan definitivt inte gå på flaskan ikväll, vilket som e jävligt synd, när C ska ha hattfest i sin boning, och imån ska TO och K ha inflyttningsfest, och eftersom jag jobbar hela helgen, så blir de ingenting med den saken. Man måste ju föregå med gott exempel när man sitter på kontoret numera!

Igår lagade jag en skitgod spenatsoppa. I hade jag även ägghalvor, och eftersom det blev massa över, blir det även dagens lunch. Då ska jag lyxa till de me lite bacon!

spenatsoppa

spenatsoppa med ägghalvor

RSS 2.0