Underbar kväll på Café Skansen


Ja, igår hade Linnéa födelsedag och eftersom jag me fyller år snart så drog vi ihop ett gäng och gick ut och åt. Tror det blev 8 champangne flaskor (Tack Christian!) och helt übergod mat. Dit ska vi dra fler ställen.
Åt blåmusslor i vitvins- och örtsås och saffransmajonäs, och lätt friterad bläckfisk till det. Emma fick en helt nyydelig glass, med kokos i. MMMmmmmmmm!! Sen drog vi vidare till De villes, som vanligt! Väldigt lite folk ute, men med tanke på diverse festivaler som e i krokarna just nu, som Metaltown i Göteborg och Hovefestivalen nere i Arendal så e de väl inte så konstigt.

Men lika glada var vi, och släntrade hemåt vid ca 01.00, kanske lite ovanligt för Familjen Eden... Men pigga och glada på jobb idag!

Min kamera ligger uppe hos Anna och Sara, så därför det varit dåligt med uppdatering av bilder här. Kommer snart!

Solen skiner och livet känns bra igen, efter en hektisk och orolig vecka, som jag inte har nån större lust att diskutera här..
På tisdag drar vi till Arvikafestivalen, jag, Emma och Karin. Det ska bli en fabulös vecka med massa musik och glada miner som blir till minnen på våra näthinnor. Om ni ska dit, besök oss i öltältet vid Vintergatan/Slänten!

Todays arrival

Idag kom äntligen min beställning från H&M!
Inte speciellt mkt jag beställde, men billigt var det. En ny bikini och helt underbara Espradillos!



Fint va? Hade egentligen velat ha en blå underdel oxå, elelr en gul. Men det fanns inte. Gillar den ändå.
Det bästa av allt, ALLT passade som en smäck!

Jag har så sjukt svårt att hitta skor som passar, men mina deformerade fötter man fått i arv, stora e dom med, och att hitta skor som ser bra ut med inte för höga klackar e banne mig inte lätt! Men nu funkade det. Och jag komemr se toppen ut i dom!

Fred ut!


Kvällsmat

Detta var kvällens måltid.



Mycket gott, men det känns som att det är kolhydrater i precis allting! Försöker köra lite LCHF*, fast vi drar nog ner på fettet oxå.. Det kanske inte fungerar då? Vi får se.
Otroligt svårt det där, och när man räknar ut hur mkt kalorier det är i allt så mår man nästan lite dåligt. Men det är väl meningen, för att framkalla en reaktion....

Planeringen med Paris är igång iaf! Hittat flygbiljetter och hotell. Så på fredag skal det bokas och göras klart. Vi väntar bara på svar från Karin om hon ska med. Det vore ju ypperligt trevligt, Emma, jag och Karin i Paris. Wunderbar.


*Low Carb High Fat

en mat dagbok?

Hittade en sida på internet där man kan skriva in sig, och kolla sin vikt och BMI och allt sånt där. Tog faktiskt och skrve in mig. Intressant att se hur man ligger till. Ganska illa visade det sig, men det visste jag ju sen innan....
Målet är ner 20 kg. Får väl se hur det går!



Nu är det das för mig att sova. Så god natt, eller god dag, hur man nu ser på det....

Back on track

Efter en skön helg, men en del huvud-dunk och sängliggande är man nu tillbaka på jobbet.
Fredags kvällen började otroligt mysigt på Anna och Saras balkong, där vi njöt solnedgång och rosé. Kameran förlät jag dock där uppe och därför finns ännu inga bilder. Men det kommer! Det diskuterades bungyjump som skulle utföras dagen efter, och hade det inte vart för att det var en vecka till löning hade jag åkt med och förmodligen kissat ner mig av skräck när fötterna släpper greppet om brofästet. Men jag ska göra det. Det är på min to-do-list.

Känner att jag vill resa nånstans. Om så bara för en weekend. Kanske Paris. Eller London.... Känna på någon annan stads brus och lukt. Höra polisbilarnas tjut, gå på trånga gamla gator i en gammal stadsdel och sitta på café och avnjuta en kopp kaffe och någon nationalbakst.

Läste på Sandra Beijers blogg, niotillfem, att hon ska ta en tur till Moskva. Hur kul hade inte det varit!? Köpt massa små ryska dockor som man kan plocka isär tills det bara är en docka i samma storlek som ett knappnålshuvud kvar. Dricka rysk vodka, äta fin kaviar och ropa Nastarovije! (?) tills solen tittar fram igen.

Jag tror jag ska kolla upp Paris lite. Åka till Ryssland känns lite för avancerat för mig... Men en dag! Men sålänge, någon som har tips om Paris?? Vart man hittar de bästa vintagebutikerna, bra uteställen, billiga hotell och mysiga restauranger??

 Paris på 20-talet

Nu är det helg!

Efter att ha jobbat nu sju nätter på rad, och med en ganska så tuff helg med fyra 12 timmars pass på rad så är det äntligen helg! Nu blir det rosévin, musikkens dag i Oslo, Sveriges nationaldag ska firas, och kanske det blir en dejt i löpet av helgen, de ni!

Ni får ha en underbar dag allihopa, för om 15 minuter ska jag hem och sova! Om ni inte har nåt bättre för er, kolla in det här , en norsk homosexuell stylist vid namn Jan Thomas, som dom har gjort en parodi på.



Janthomas och hans kjæreste Christoffer

"Photoshop" online

Fick ett tips av en kollega om en sida där man kan redigera sina bilder med ett verktyg som påminner väldigt mycket om photoshop.
Jag brukar inte redigera mina bilder utan bara dra lite i ljuset och sånt, men skulle jag vilja redigera dom, skulle jag inte lägga massa pengar på att köpa photoshop, utan använda den här sidan!

Cappuchino med vit choklad

Helt underbar faktiskt. Går ni förbi en Deli De Luca så passa på att köpa en cappuchino, tillsätt vit choklad, dom har det på pumpflaska brevid kaffeautomaten. Tyckte jag fick allt for lite kaffe i min kopp, det kanske var inställning på maskinen, eller ta en dubbel. Det ska jag göra nästa gång!


Bilden kommer från dinuz.blogg.no

Starts to look like an Oslo summer

Idag tog jag och Emma en cykeltur i Oslo, efter middagen. Solen var faktiskt framme, men lite kallt trots allt. Emma har med skaffat sig bysykkel kort nu, så nu banne mig ska de cyklas!


Var tvungna att byta Emmas cykel eftersom det var lite luft i, så ett stopp innan Aker Brygge!



Sen blev det glass på Bryggetorget
"-Jag ska ha en mjukglass i strut." 
"- En softis i kjeks allså?"






Tog en i farten! Mot Bygdøy!



Här spelar dom Båtlåt hela dagarna!


Som att komma ut på landet hemma ve!





Hittade en fin liten strand, var så varm att man helst ville kasta sig i! Sen tog vi och cyklade hem igen, med ett kort kaffe stopp på Deli deluca på Karl Johan!




Golden glory

Eftersom jag vaknade tidigt idag, så sprang jag bort till Fretex! Där hittade jag ltie smått och gott, och hade velat köpa ännu mer, men mitt konto tillåter inte det än pga av skit Nordea. När jag var hemma i Sverige drogs inte alla pengar som jag handlade upp i diverse butiker, så men allt för mkt pengar på kontot blev jag funderas och undrade om jag vunnit på nåt hemligt lotteri eller nåt. Men NÄ! Då drar inte norska Nordea pengarna förän senare pga ån jävla anledning. Så jag har fått smyga med mitt kort och vara försiktig med allt jag handlar så dom inte tar slut helt plötsligt en dag.

Jag hittade iaf en alldeles underbar jacka, eller kavaj, eller vad man nu ska kalla den. För bara 89 pix. Så värt. Ska bara ta bort axelvaddarna så jag inte ser ut som en galen discodansare från 80-talet.

Ursäkta kvalitén....


Lite sugen på dom här grå pumpsen, men är så rädd om min fot (som jag stukar stup i kvarten) att jag inte vågar köpa nåt höglackat....
Hittade även en gul skjorta med svarta små prickar (syns lite grann på den nedersta bilden) med ett matchande skärp till midjan, även den 89 NOK. Jätte fin! Ska även där ta bort axelkuddarna, ni får väl se resultatet en dag!


Middagstips

Det här är nog något av det enklaste man kan laga, Chilicon Carne. Och förbannat gott blir det oxå!


Vita bönor i tomatsås, krossade tomater, torkad chili (eller färsk om man vill), gul lök och vitlök, och köttfärs.
Hacka löken och fräs i lite rapsolja tillsammans med färsen i en kastrull.
Hacka, alternativt pressa vitlöken och lägg i.
Smula sönder chilin (finhacka om den e färsk), jag tar alltid ur de små kärnorna så blir den inte riktigt lika stark men man får med chili-smaken. Smula ner i blandningen och tillsätt salt, peppar och lite spiskummin.
Rör i bönorna och de krossade tomaterna och låt det puttra en stund på halv varm värme. Smaka av.





Vi hade nybakt bröd till, från det pakistanska bageriet inne på vår bakgård

Monki

Monki e min absoluta favorit affär just nu. Den finns ju tyvär inte i Norge, men det gör det ltie roligare att handla när man kommer hem, för då är sannolikheten att nån i Oslo har likadana kläder som mig, ganska liten.



Den här klänningen köpte jag sist jag var hemma, en svart balerinaliknande, skuren under brösten och med tyllkjol nertill. Köpte även "guld"-kedjan på Monki, sk senilsnöre, med en lite skinnväska att stoppa solbrillorna i.

Nyvaken, och pigg!

Jag somnade ca kl 11 idag. Och jag vaknar av mig själv, kl 16?? Helt otroligt. Känner mig nästan frälst. Och måste liksom göra nåt med min dag! Ska ju ändå tillbaks till jobbet senare. Jag tror banne mig jag ska strosa bort till Fretex. (Ungefär likadan butik som svenska Bikupan...)

Vem vet, man kanske hittar nåt alldeles, alldeles underbart!

Ser t o m ut som at solen skiner fram genom det annars gråa taket där uppe.


Something old of something new

Hittade en fiffig sida häromdagen! Här kan du göra om ett foto så det ser gammalt ut!

Jag tyckte det blev jättebra på mig!

Före


Efter


Prova själva!

Allt för mkt fri tid på jobbet

Japp. Och det drabbar min ekonomi! Jag förlorade som tur är en auktion på tradera idag, men trissade upp budet lite, för jag antog att hon som lagt budet över mig, hade lagt en högre maxgräns. Så får inte jag den, ska banne mig hon få betala dyrt för klänningen! Inte så dyrt da, men jag känner att jag inte har nån lust att betala överpriser för något jag inte sett i verkligheten.
Men det är förbannat kul att sitta på ebay och tradera. Det ger en en liten kick i vardagen! Hittar massa annat fint oxå när jag surfar runt! Har länge vart sugen på såna här men har inte funnit några i nån butik än...
Hittade även ett par andra, supersöta over knee strumpor med rosett bak, här. Lite krånglig sita att beställa ifrån, och är inte helt säker om jag vill försöka ens... Ska tänka lite på det.

Väntar fortfarande med spänning på mönstret jag köpte på ebay häromdagen! Ska bli sjukt kul när det kommer! Och ja, frugan, du kan gott få beställa en du med ;)

RSS 2.0